ÇOCUKLARDA EKRAN KULLANIMI

Artan internet kullanımı ile birlikte hız kazanan bilgi teknolojileri, olumlu olumsuz hayatımıza yeni bir yön vermiş, derinlemesine etkiler yaratmıştır.


Kağıttan Turna Kuşu: “Yeni Normal”

“Yeni Normal” ile Gelen Değişime Ayak Uydurabilme


ÇOCUKLARDA PSİKOLOJİK SAĞLAMLILIK

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlılık nasıl güçlendirilir? Her çocuk hayat içerisinde karşılaştığı zorluklar ve stres karşısında farklı baş etme becerilerine sahip olmaktadır. Psikolojik Sağlamlılık, günlük hayatta karşılaştığımız stres, olumsuzluklar, başarısızlıklar, ve hatta travma’dan kendimizi toparlayabilme, iyileşebilme becerisi olarak tanımlanabilir.


ENDİŞE ÇİZELGESİ

“ Bazen iyi bazen kötü hissettirse de hepsi benim duygularım! ”


KORONAVİRÜSÜN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Medyanın, sosyal çevremizin, aile bireylerinin neredeyse tek gündem maddesi olan koronavirüs, hayatımıza çok hızlı ve beklenmedik şekilde girmiş olup halen birçok bilinmeyene sahiptir. Peki ya dünyayı etkisi altına alan koronavirüs çocuklar üzerinde psikolojik açıdan ne gibi etkiler yaratmaktadır ve ne gibi önlemler almalıyız?


STEM+A Sistemi Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkede yaygınlaşmaya başlayan eğilim, anaokulunda bazı bilimlerin başlangıç düzeyinde de olsa çocuklara öğretilmesini içeriyor. Buna göre, anaokulu ve ilkokullarda belli başlı disiplinlerin çocukların seviyelerine uygun biçimde anlatılması ön görülüyor.


0-3 Yaş Aralığı Keşif Dönemi

Yaşamın ilk üç yılında insanlar, temel anlamda kendi kendine yardım ve mobilite becerilerini edinir ve nihayetinde çoğunlukla fiziksel bağımlılıktan kurtulur.


0-6 Yaş Aralığının Kişiliğe Olan Etkisi

William Arthur Ward’a göre “merak, öğrenme mumundaki fitildir”. Merak ateşi yandığında hayatın geri kalanında keşfetme arzusu geri döndürülemez biçimde kazanılmış demektir. Bu sebeple, çocuk yaşta merak ve keşiften duyulan hazların edinilmesi büyük önem taşır. Bu anlamda eğitimin rolü kritik bir noktadadır.  


Kardeş İlişkileri

Yeni bir bebeğe daha sahip olma fikri ve ardından hamilelikle başlayan süreç, haberin diğer çocuğa nasıl verileceği, kardeşini istemezse ne olacağı gibi birçok kaygılı düşünceyi de beraberinde getirir.